Interieurontwerp vrijstaande nieuwbouwwoning Eerbeek

Wens: Een gezellige en warme gezinswoning waarbij de inrichting zo vormgegeven wordt dat er genoeg bewegingsvrijheid is voor hun zoon met een beperking. Ook hebben de bewoners een speciale band met China i.v.m. hun geadopteerde zoon uit dat land. Daarom was er de wens om spulletjes uit China mooi neer te kunnen zetten. 

Daarnaast was de wens een aantal meubelstukken te behouden, zoals de royale zwarte leren hoekbank, het notenhouten dressoir, een hoge kast, de eettafel met bijbehorende zwarte eetkamerstoelen en wat betreft de verlichting mochten een aantal merkarmaturen ook niet ontbreken.

Vanuit hun puberzoon was de grote wens om een eigen gamehoek in zijn slaapkamer te krijgen.

Uitvoering: Met deze uitgangspunten en wensen zijn we aan de slag gegaan en hebben we een compleet interieurontwerp gemaakt, bestaand uit verschillende indelingsopties, een kleur- en materialenplan, verlichtingsplan op basis van de voorgeschreven verlichtingspunten vanuit de bouwtekening en een bijbehorend accessoireplan. Ook zijn er ontwerpen voor een aantal maatwerkmeubels gemaakt, om op deze manier de ruimtes optimaal te kunnen benutten. 

Omdat de zwarte leren hoekbank en stoelen vrij hard en zwaar ogen is ervoor gekozen om een zacht kleurenpallet bestaand uit aarde- en roesttinten toe te passen. Dit in combinatie met een afwisseling van verschillende materialen en vormen, heeft ervoor gezorgd dat er een warm, chique geheel is ontstaan dat eenheid en rust uitstraalt.

Hoek maatwerkmeubel zodat het meubel vanuit zowel de zithoek als het zitje rechts naast de taatsdeuren benut kan worden. 
Close-up van het maatwerkmeubel. 
Nieuwe salontafel in notenhout kleur dat past bij de bestaande meubels in notenhout. 
De zithoek aangekleed in aarde- en roesttinten met daarboven een grote Vertigo hanglamp van 200 cm doorsnede. 
Doorkijkje van woonkamer naar woonkeuken.
Bestaand dressoir aangekleed met accessoires in passend kleurenpallet. 
Aanzicht vanuit woonkamer naar woonkeuken. 
Het koffiehoekje achter het neutrale kookeiland is aangekleed met warmgrijze hexagon tegels met daarboven een schap voor persoonlijke Chinese spulletjes. 
Het behang met de Chinese bloesem brengt de sfeer van China in huis terug. 
Aanzicht vanuit de woonkeuken naar woonkamer. 
Trap bekleed met geborstelde lederlook treden en zwarte kopstukken geeft de trap een stoere uitstraling. De verlichting gaat bij beweging aan en uit. 
Een maatwerkmeubel met draai element bij de tv scheidt het slaap en gamegedeelte van elkaar. 
De kleuren grijsblauw in combinatie met verschillende grijstinten geeft de jongenskamer een stoere uitstraling. 
Door de matzwarte maatwerkkast wordt het ‘rare’ hoekje onder het raam optimaal benut. 
Behang passend bij kleurenpallet. 
Aanzicht buitenzijde vrijstaande nieuwbouwwoning.